Bra tryck i produktionen

juni 15, 2022 15:35

Det är för tillfället bra tryck i vår produktion med en rad spännande projekt. Nedan redovisas ett axplock av just avslutade projekt, pågående projekt och projekt som startar upp efter semestern.

 

Avslutade projekt

Skytteln, Tranås
I nära samarbete med Byggbolaget i Vetlanda bygger vi nu Hamnparken 2 (projektnamn Skytteln) i Tranås, som består av 28 bostadsrätter. Vi utför en totalentreprenad med komplett stomme, innehållande VI-väggar som senare skall bekläs med skivor, massiva innerväggar, massiva bjälklag, balkongplattor, pelare, trappor och montage. Projektet ska stå klart för inflyttning i maj 2023 och alla lägenheter är redan sålda.

Park22, Mölnlycke
I Mölnlycke uppför Tornstaden, på uppdrag av Alhem Fastigheter, 45 unika lägenheter i bostadsrättsform i en urban miljö nära naturen. Sollebrunns Betong har levererat total stomme, dvs ytter-och innerväggar, bjälklag och balkonger. Park22 är ritat av välrenommerade Kanozi Arkitekter och byggs med hållbarhet och långsiktighet i åtanke. Inflyttningen är planerad till slutet av 2022.

Sällerhögs Gård, Asklanda/Vårgårda
På uppdrag av Sällerhögs Gård bygger Rydlers Bygg en industrihall för Vårgårda Maskincenter. Industrihallen byggs emot en befintlig ladugård och har en total yta på ca 900 kvm samt två tandemtraverser och tio nya vikportar. Vi på Sollebrunns Betong har bidragit med ytterväggarna till projektet.

 

Pågående projekt

Linden, Strömstad
Just nu pågår en efterlängtad uppfräschning och förvandling av det gamla industriområdet Myren i Strömstad till två nya bostadskvarter. Det rör sig om fem flerbostadshus med totalt 256 hyreslägenheter i fyra till sju våningar. Storleken på lägenheterna varierar från 1-3 rum och kök. Totalytan för projektet ligger på cirka 13 800 kvm och inkluderar även skyddsrum samt parkeringsytor. Bakom projektet står Strömstad Projekt Development och bygger gör Betonmast. Sollebrunns Betong levererar ytterväggar och balkonger.

Hovås Höjd, Hovås
Hovås Höjd, med sina 138 lägenheter, byggs precis i utkanten av naturreservatet Sandsjöbacka. Naturens villkor sätter förutsättningarna för hur de fyra huskropparna kommer att gestaltas. Lägenheterna finns med ett spann på 1–5 rum och kök och balkongernas generösa ytor flörtar med villalivet. Många av lägenheterna kommer att ha utsikt över Askimsfjorden och in mot naturreservatet. Balder är beställare och Tornstaden står för byggnationen medan vi på Sollebrunns Betong levererar stomme och trappor.

 

Kommande projekt

Brf Nivå, Borås
Uppe på höjden på attraktiva Bergdalen i Borås bygger Järngrinden Brf Nivå med Tornstaden som utförare. Bostadsprojektet kommer att bestå av 23 välplanerade lägenheter i varierande storlekar från 1 till 4 rum och kök. Sollebrunns Betong kommer att leverera ytterväggar med ingjutet tegel, innerväggar, bjälklag, trappa, balkonger samt pelare och balkar. Byggstarten är planerad till vecka 23.

Brf Bergkullen, Alingsås
Peab Bostad planerar att uppföra tre punkthus om totalt 51 lägenheter i bostadsrättsform högst upp i populära Stadsskogen i Alingsås och med en vidunderlig utsikt över sjön Mjörn. Sollebrunns Betong svarar för leverans av trappor, bjälklag samt ytter-och innerväggar. Tanken är att projektet ska starta upp i vecka 38.

Brf Tallgläntan, Borås
Peab Bostad bygger 60 bostadsrätter i tre punkthus på populära Norrmalm i Borås. Ettor till fyror från 34 till 89 välplanerade och ljusa kvadratmeter. Många med härlig utsikt. Från oss i Magra levereras ytterväggar med ingjutet tegel, massiva väggar, bjälklag, balkonger och trappor till projektet. Byggstart sker vecka 45.

Fredriksborgsskolan, Borås
Skanska har tecknat avtal med Borås Stad om att bygga den nya Fredriksborgsskolan med tillhörande idrottshall i just Borås. Skolan kommer att utgöra entrén till en planerad ny stadsdel i Borås. Skolbyggnaden blir tre våningar hög och kommer omfatta närmare 13.000 kvm, i vilken det blir plats för cirka 850 elever från förskola till årskurs nio. Här kommer även grundsärskola och så kallade kommunikationsklasser, för elever med språkstörningar, att inrymmas. Skolan kompletteras med en drygt 2 000 kvadratmeter stor idrottshall.

Sollebrunns Betong svarar för ytter- och innerväggar till den nya skolan. Byggstart sker i vecka 42.