Sofia tillbaka i fadershuset

Sofia Nilsson är ny projektchef/säljare på Sollebrunns Betongelement sedan 1 november i år. Därmed är hon tillbaka till sina gamla hemtrakter och på företaget där hennes far faktiskt en gång jobbat…

Sofia kommer närmast från en motsvarande tjänst hos moderbolaget Thomas Betong i Göteborg, där hon verkat i drygt 10 år. Under hösten fick hon dock en förfrågan om hon ville anta utmaningen att jobba på Sollebrunns Betongelement i stället.
– Och då jag är en Sollebrunnstjej från början, och numera bor i Trollhättan, så tackade jag tämligen omgående ja. Till saken hör att min far faktiskt jobbat på företaget en gång i tiden. Sedan känner jag också många på företaget då jag är uppvuxen och gått i skolan i Sollebrunn i min ungdom, vilket underlättat inskolningen, säger Sofia och skrattar.

Men enligt Sofia är det mycket nytt att lära när det kommer till arbetssätt, rutiner och att komma in i företagskulturen.
– Men jag får mycket hjälp av mina kollegor Johan och Josef, så det ska nog gå bra.

Vad är då din roll?
– Jag tituleras projektchef men ska jobba mycket med sälj och ekonomi för att hålla koll på budget och uppföljning. Tanken är att jag skall vara med på hela resan från införsäljning till färdigt projekt. Sedan handlar det ju om att bevaka marknaden och förutom att skapa nya relationer också vårda de gamla kontakterna.

Hur känns det då?
– Jättebra. Det är bra stämning här och alla har tagit emot mig med öppna armar. Familjärt, helt enkelt.

Och vem är Sofia Nilsson?
– Jag är 38 år och bor med man och två barn, 13 och 15 år gamla, i Trollhättan. På fritiden gillar jag att träna på gym och att spela padel, även om den mesta tiden går åt till barnens aktiviteter. Jag är hjälptränare i vår dotters fotbollslag och sedan följer vi vår sons intensiva badmintonspelande.

Kan du beskriva dig som person?
– Oj, jag uppfattas nog som glad och social. Jag är snabb och noggrann och gillar ordning och reda.

Vi säger välkommen till Sollebrunns Betongelement!


Publicerat

i

av

Etiketter: