Nybyggnad av 173 studentlägenheter i Karlskrona

På uppdrag av AB Karlskronahem bygger NCC Building Sweden ett nytt studentboende med 173 lägenheter i sju våningar i Karlskrona – allt under projektnamnet Kv Nordström.

Fokus är smarta digitala lösningar, sociala ytor och höga energikrav. Läget är centralt i Karlskrona med gångavstånd till Blekinge Tekniska Högskola. Lägenheterna blir i varierande storlek om 19–39 kvadratmeter med öppen planlösning, kök och badrum.

För de boende planeras smarta lösningar – som digitala nycklar, app för tvättbokning och att mobiltelefonen kan användas som porttelefon.
Bostäderna uppförs med höga energikrav, där byggnadens energianvändning ska motsvara högst 56 procent av Boverkets byggregler. Det uppnås med genomtänkta val av bland annat betongstomme, fönster och installationer. På taket placeras solceller.

Med på resan finns förstås Sollebrunns Betongelement. Projektet är helprefab där Sollebrunns Betongelement är stomleverantör och levererar samtliga element i stommen.
Stommen består av massiva bjälklag, massiva innerväggar, trappor, sandwichytterväggar med slät betong samt två olika typer av ingjutet tegel. Samtliga installationer, såsom avloppsgrodor och el, är ingjutet från fabrik. Projektet är i full gång och montaget flyter på och man är snart uppe med första etappen. Huset i sin helhet kommer att vara färdigmonterat i januari 2022.


Publicerat

i

av

Etiketter: