Ny produktionschef med säkerheten i fokus

Sedan början av augusti är Joakim Ekström Erman ny produktionschef på Sollebrunns Betongelement. 52-årige Joakim har över 30 års erfarenhet i ledande befattningar vad gäller produktion och teknik från en rad olika branscher. Erfarenheter som nu kommer väl till pass i den nya rollen.

– Visst är det så. Sollebrunns Betongelement är ett litet och välskött bolag med många duktiga medarbetare, men jag tror mig nog kunna tillföra en hel del när det kommer till lean-tänk och ordning och reda, vilket sammantaget leder till ökad säkerhet. Något jag brinner lite extra för. Nya ögon är aldrig fel…

Hur hamnade du i Magra?
– Jag blev kontaktad av ett rekryteringsföretag och tyckte det lät spännande. Inte minst för att Thomas Betong gått in med sina muskler, varför jag förstod att här kommer det att hända grejer – det gillar jag.

Vad har du för bakgrund?
– Jag har varit på Norsk Hydro (tidigare Sapa, reds anm) såsom produktions- och teknikchef och på Plannja som produktionschef i Vetlanda, innan jag flyttade till Göteborg och Pågens i samma roll.

Vad visste du om Sollebrunns Betongelement?
– Ingenting, måste jag erkänna. Jag visste inte ens att det fanns något som hette Sollebrunn eller Magra heller för den delen (skratt).

Och vad är din känsla efter några månader på plats?
– Mycket bra. Här finns ett stort kunnande och ett bra driv.

Finns det någon familj?
– Yes, fru och fyra killar, varav en är utflugen.

Intressen vid sidan av jobbet?
– Vi har en lägenhet i Spanien, dit jag gillar att åka när tillfälle ges. Älskar klimatet och att ha det ”lite gott”. Sedan tränar och tävlar vi med vår hund, en Lagotto romagnolo, vad gäller nosework (sök, reds anm). Nu närmast ska vi till Gotland på en kurs för att hitta tryffel…

Välkommen till Sollebrunns Betongelement!


Publicerat

i

av

Etiketter: