En betydande leverantör till stora logistikanläggningar

Sollebrunns Betongelement profilerade sig som en betydande leverantör till två stora logistikanläggningar under det gångna året.

Under årets första kvartal levererade vi bland annat 2,4 meter höga betongsocklar till Sono Groups centrallager i Tranås. Lagret är ca 20 000 kvm stort och kommer att stå färdigt i början av 2022. Byggherre är Höganloft Fastigheter och byggentreprenör Serneke. GT Steel är stomentreprenör och vår beställare.

Ett annat stort projekt är en ny logistikanläggning i Rosersberg strax söder om Arlanda stad i Stockholm. Dit Sollebrunns Betongelement tillverkade och levererade 11 500 kvm betongväggar och socklar till det som blir Nordens största logistikbygge 2021. Produkterna består av massiva innerväggar, isolerade betongsocklar och väggar som sammansatta utgör en betongfasad på nästan 6 meters höjd.

DSV Logistikcenter i Rosersberg får en total byggyta på hisnande 82 000 kvm och hela anläggningen ska stå klar i början av 2022. Projektet har tagit form i vår fabrik i Magra mellan veckorna 15 och 46. Byggherre är DSV och byggentreprenör TA Byggproduktion AB. Stomentreprenör och vår beställare var Nordec Oy.


Publicerat

i

av

Etiketter: