Sollebrunns Betongelement
blir en del av Thomas Concrete Group

Sollebrunns Betongelement AB tar nästa steg i sin utveckling och blir en del Göteborgsbaserade Thomas Concrete Group AB, ett familjeägt, internationellt företag med 65 års erfarenhet av betong och med verksamhet i Europa och USA.

Den 8 december undertecknades avtalet med Thomas Concrete Group om att sälja Sollebrunns Betongelement AB. Ägarskiftet är planerat till den 1 mars 2021. Sollebrunns Betongelement AB blir då ett helägt dotterbolag till Thomas Concrete Group. I samband med förvärvet säljs även innehav av 35,48 procent av aktierna i det polska företaget Scanbet Sp. z o.o, som utvecklar och producerar prefabricerad betong.

– Vi är imponerade av medarbetarna i Sollebrunns Betongelement och kvalitén på deras produkter. Vi ser nu fram emot att utveckla och fortsätta växa verksamheten i Sollebrunn, säger Hans Karlander, VD och Koncernchef Thomas Concrete Group AB.

Thomas Concrete Group grundades år 1955 av ingenjören Martin Thomas. Företaget ägs än idag av familjen Thomas och har genom åren vuxit och utvecklats till en oberoende koncern med verksamhet i Sverige, Norge, Tyskland, Polen och USA. Koncernen har idag 156 anläggningar för fabriksbetong samt 4 fabriker för prefab-produkter och är den största fristående leverantören av fabriksbetong på sina marknader.

Sverige är Thomas Concrete Groups hemmamarknad. Här har koncernen ett väletablerat varumärke, inte minst genom sin ledande roll i utvecklingen och produktionen av klimatförbättrad betong, som har erbjudits till kunder sedan 2012. Det stora behovet av nya bostäder och infrastruktur i så väl Sverige som i Norra Europa ger en stor marknadspotential. Omfattande nybyggnation i kombination med rådande klimatutmaningar gör det samtidigt allt viktigare för branschen att röra sig i en hållbar riktning.

– Vi känner oss trygga med Thomas Concrete Group som ny ägare. För oss var det viktigt att sälja till en aktör som långsiktigt vill utveckla verksamheten i Sollebrunn. De vill samtidigt förnya och förbättra betongbranschen, vilket vi ser som mycket positivt, säger Lennart Pehrsson, styrelseordförande Sollebrunns Betongelement AB.

Om Thomas Concrete Group AB
Thomas Concrete Group är en svensk familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativ betong för platsgjutet byggande. Företaget etablerades 1955 i Karlstad, av Martin Thomas och driver i dag verksamhet i USA, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Koncernen har 2100 anställda, producerade 5,5 miljoner m3 betong och omsatte drygt 7,7 miljarder SEK under 2019.
www.thomasconcretegroup.com


Publicerat

i

av

Etiketter: