Lastbil från Bra Åkeri

BRA transporter med minimal miljöpåverkan

Merparten av Sollebrunns Betongelements transporter sker i samarbete med det lokala transportföretaget Bra Åkeri AB med bas i Stora Mellby. Ett vaket företag som hela tiden vill ligga i framkant när det gäller att erbjuda fossilfria biodrivmedel med minimal miljöpåverkan. Redan för fyra år sedan började man att köra på HVO-diesel som framställs av palmolja och slaktprodukter.

– Det var genom Sollebrunns Oljeservice som vi kom i kontakt med drivmedlet i fråga, säger Jörgen Andersson på Bra Åkeri.

I augusti förra året övergick man till att köra på rapsolja under beteckningen RME 100.

– Verdis Polaris är en RME-baserad biodiesel som förutom hållbar rapsolja också innehåller avancerade komponenter, tung alkohol och biometanol som uppfyller kraven i EN14214. Det är ett biodrivmedel som minskar det fossila koldioxidutsläppet med minst 70 procent, berättar Jörgen och fortsätter:

– Verdis Polaris finns i både sommar- och vinterkvalité. Somra används mellan april och september medan Vintra används oktober till mars.

Vi på Sollebrunns Betongelement gläds åt att ha en lokal samarbetspartner som dessutom satsar på ett miljövänligt alternativ i den allt känsligare transportfrågan.


Publicerat

i

av

Etiketter: