Helena

Hästtokig tjej som gillar att bolla med siffror

Helena Lidén! Så heter vår nya ekonomichef sedan i början av september. För övrigt en helt nyinrättad tjänst med många utmaningar på bordet. Den största av dem alla – att byta affärssystem. Något Helena älskar…

– Ja, det är faktiskt sant. Jag är extremt projektinriktad och gillar utveckling av affärssystem, så det här ska bli riktigt kul, säger Helena och skrattar.
Närmast kommer Helena från HSB Nordvästra Götaland i Skara, där hon verkat i två år som controller, och dessförinnan var hon på Tornum i Kvänum i 16 år i samma roll.
– Jag hade egentligen inte för avsikt att byta jobb, men fick tips om att Sollebrunns Betongelement sökte en ekonomichef och blev intresserad. En kul utmaning, tänkte jag. Och på den vägen är det.
Vad var det då som triggade igång dig?
– Först och främst att man är ett lokalt företag med en stark framtidstro och att man flaggade för sina intentioner att satsa framåt med att bland annat byta affärssystem, vilket är en rätt stor apparat som tilltalade mig.
Vad tror du att du kan tillföra?
– Förutom min passion för utveckling av affärssystem så har jag lång erfarenhet av att jobba på en tillverkande enhet. Jag är i grund och botten civilekonom, gillar att jobba med IT-relaterade frågor och är trygg med siffror i min roll som controller under många år. Detta gör att jag tror att jag kan bidra till en god utveckling.
Och vad är dina första intryck av företaget?
– Mycket positiva! Det är ett härligt gäng och alla verkar ha en tydlig agenda, vilket tilltalar mig.
Vad gör du när du inte jobbar?
– Då är mitt stora intresse hästar. Min man och jag har en gård i Edsvära där vi har egna hästar plus ett antal inackorderade. Jag trivs bäst i sadeln och älskar verkligen att komma ut i friska luften efter en dag på kontoret…
Välkommen till Sollebrunns Betongelement!
– Tack!

Fakta Helena Lidén
Ålder: 54 år.
Familj: Gift med Johan och har två utflugna barn.
Bor i: Edsvära.
Intressen: Hästar!
Aktuell som: Ny ekonomichef på Sollebrunns Betongelement.


Publicerat

i

av

Etiketter: