Magnus Ferm – ny försäljningschef på Sollebrunns Betongelement

Efter semestern har det dykt upp ett nytt ansikte, en ny personlighet hos Sollebrunns Betongelement – och det är Magnus Ferm. Han tillträdde då tjänsten som försäljningschef – även det en ny funktion på företaget.

Magnus har en lång och gedigen bakgrund inom prefabbranschen bakom sig. Närmast kommer han från en av Sveriges största aktörer på området – Kynningsrud. Dessförinnan verkade han på Bohus Betong, så det är ingen duvunge som Sollebrunns Betongelement lyckats värva.

Hur känns det?
– Det känns bra. Spännande!

Varför Sollebrunns Betongelement?
– För att företaget har ett gott rykte i branschen. Man är dessutom ett familjärt företag, vilket tilltalar mig. Dessutom har man rätt kompetens för att upprätthålla en god kvalitet, vilket är ett signum för Sollebrunns Betongelement.

Vem är Magnus Ferm?
– Jag är 42 år och bor med min familj i Ljungskile. Jag har verkat i olika chefsfunktioner inom prefabbranschen under de senaste 13 åren. Min plattform när det gäller ledarskap står att finna från min tid på Volvo PV.

Beskriv dig själv med tre ord?
– Oj – ärlig, omtänksam och prestigelös (skratt). Jag är den jag är och det skiljer egentligen inte så mycket på jobb-Magnus som den privata Magnus.

Jag är en lantis från norra Bohuslän från början och jag tror på att om man bara gör ett gott jobb hela tiden så når man långsiktig framgång över tid.

Vad kan du tillföra Sollebrunns Betongelement?
– Jag tror att jag kan ta med mig en hel del russin från storföretagens kakor för att bidra till ytterligare utveckling av Sollebrunns Betongelement när det gäller såväl nya affärer som marknader och kunder.

Vad visste du om Sollebrunns Betongelement tidigare?
– Ganska så mycket faktiskt. De är väl kända i branschen och under min tid på Bohus Betong hade vi en hel del samarbete, vilket gjort att jag besökt fabriken i Magra vid flera tillfällen tidigare, även om det nu är några år sedan…

Vad gör du när du inte jobbar?
– Mina döttrar dansar och spelar fotboll, så en hel del tid läggs här. Sedan så försöker jag ta mig fram på golfbanan med blandat resultat. Jag gillar också att jaga – och vill jag bara ha lite lugn och ro så tar jag gärna ekan och ger mig ut på havet för att dra några makrillar…

Välkommen till Sollebrunns Betongelement!
– Tackar. Det ska bli riktigt kul det här.

 

Fakta Magnus Ferm
Ålder: 42 år.
Familj: Fru och två döttrar, 10 respektive 4 år.
Bor i: Ljungskile.
Intressen: Golf, jakt och makrillfiske.
Aktuell som: Ny försäljningschef på Sollebrunns Betongelement.

 

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter: