De fem Elementen

Slutleverans till De Fem Elementen

Lagom till årsskiftet skedde slutleverans från oss på Sollebrunns Betongelement till bostadsprojektet De Fem Elementen i närheten av Sundbybergs centrum. Totalt handlar det om 95 bostäder, fördelade på fem huskroppar om fem våningar vardera. Bakom projektet står Bonava och för byggnationen svarar NCC Stockholm.
I detta projekt har beställaren valt att arbeta med fasaderna på ett varierat sätt. Vissa fasader är helt släta, andra har varierad fasadlinje tack vare försänkningar och förhöjningar. Dessutom har en del fasader gjutits mot en matris som ser ut som en rå brädyta. De randiga ytterväggselementen är gjutna mot en matris som innebär att ballasten synliggörs på vissa partier, en så kallad friläggning. Vissa fasader målas på arbetsplatsen efter montage. Sollebrunns Betongelement har projekterat, tillverkat och levererat samtliga prefabricerade betongelement till projektet – dvs yttervägg, innervägg, massiva bjälklag och balkonger. Fönster inklusive fönsterbleck har monterats på fabrik.
Tanken är att De Fem Elementen ska erbjuda ett familjevänligt och harmoniskt boende, högt be- läget på kullen nära Forskarparken. Inspiration till namnet De Fem Elementen fick man från Ursviks vackra naturområden, den kommande aktivitetsparken och den gemensamma relax- avdelningen. De fem elementen – trä, eld, jord, metall och vatten – syns i både materialval och färgsättning. Här finns lägenheter av varierande storlek med generösa balkonger, tillgång till bastu och möjlighet att träna. Inflyttning är beräknad till våren/sommaren 2019.


Publicerat

i

av

Etiketter: