”Det känns som att komma hem”

Sedan mitten av september finns Joakim Påfvelsson på Sollebrunns Betongelement som ny projektledare med ansvar för att koordinera verksamheten i Polen.

Ny och ny förresten – mer en återvändare kanske man kan säga.

– Ja, jag har faktiskt jobbat på företaget under tolv år tidigare – men det var två och ett halvt år sedan jag slutade, säger Joakim och skrattar.

Vad gjorde du då under den tiden?
– Jag har jobbat på Mellby Garage som säljare och projektledare.

Varför blev det Sollebrunns Betongelement igen?
– Jag tilltalades av utmaningen i anställningen och jag trivdes alldeles förträffligt på företaget vid förra tillfället då jag jobbade i produktionen. Så det känns faktiskt lite som att komma hem igen.

Vad ska du göra nu?
– Tanken är att jag ska koordinera vår verksamhet i Polen vad gäller beläggningen, säkra kvalitén och se till att produktionen flyter. Uppskattningsvis kommer jag att vara på plats i Polen var tredje vecka, kanske.

Berätta lite om verksamheten i Polen?
– Sollebrunns Betongelement är delägare i en verksamhet (Scanbet, reds anm.) i Chociwel i Polen där vi lägger delar av vår tillverkning vid toppar. Anläggningen i fråga är något större än vår fabrik i Magra och min uppgift blir som sagt att bevaka våra intressen när vi lägger delar av produktionen där.

Hur känns det då?
– Det känns jättekul. Visst är det mycket nytt att lära sig på den administrativa sidan, men jag känner mig trygg med konceptet som sådant. Inte minst då jag tidigare jobbat inom produktionen, vilket gör att jag känner väl till processen. Sedan är det ju inte nackdel att jag känner större delen av personalen sedan tidigare.

Vad gör du då när du inte jobbar eller är med familjen?
– Mitt stora intresse är jakt. Jag är uppvuxen på en gård i Stora Mellby och har tillgång till egna marker. Så nu i oktober blir det väl att ta ledigt några dagar för att ge sig ut på älgjakten…

Lycka till då med nya jobbet och jakten!
– Tackar!

Fakta Joakim Påfvelsson

Ålder: 38 år.
Bor i: Stora Mellby.
Familj: Sambo med Helen och barnen Felix och Nova, 10 respektive 7 år.
Aktuell som: Ny projektledare på Sollebrunns Betongelement.
Intresse: Jakt.

 


Publicerat

i

av

Etiketter: