Cementa på besök

Nyligen hade vi Cementa AB på besök. Cementa är vår största leverantör och en viktig samarbetspartner till oss. VD Magnus Ohlsson berättade om Cementa i allmänhet och det ambitiösa arbete som görs för att nå en klimatneutral cementframställning. Redan idag har Cementa tagit rejäla kliv mot målet som är en nollvision för koldioxidutsläpp under produktens livslängd. Visste ni förresten att byggnader i betong tar upp koldioxid? Det är en kemisk process som även benämns karbonatisering och sker långsamt i betongens ytskikt.

– Vi är en liten spelare i branschen och för oss är det intressant och viktigt att följa vad som händer bland annat i hållbarhetsfrågan. Därför var det mycket uppskattat att få träffa representanter för Cementa och höra deras tankar och planer inför framtiden, säger Per Antonsson

Faktaruta Cementa AB

Tillverkar och marknadsför cement.
Fabriker i Slite, Degerhamn och Skövde.
Omsätter drygt 2 miljarder per år.
Cirka 425 anställda.

 

På bilden syns Magnus Ohlsson, VD (till vänster), och Michael Odlöw, vice försäljningschef Cementa AB.


Publicerat

i

av

Etiketter: