I Norra Djurgårdsstaden har det byggts flera arkitektoniskt spännande bostäder och förskolor med betongelement.

Arkitekternas synsätt i Norra Djurgårdsstaden

I Norra Djurgårdsstaden har det byggts flera arkitektoniskt spännande bostäder och förskolor med betongelement. Svenska Betongföreningen ordnade i september en visning där respektive arkitekt berättade om sina motiv och erfarenheter från projekteringen av elementfasaderna. Vi fick en lärorik genomgång om hur arkitekten resonerat. För Sollebrunns del var det givetvis extra intressant att besöka studentbostäderna i kvarteret Söderåsen, vi levererade de infärgade betongelementen. Byggherre var Svenska Bostäder och arkitekterna från SWECO.

-Jag minns att vi gjorde många försök i fabriken men att elementen hela tiden blev flammiga. Till sist gav vi upp och kallade ner arkitekterna. Vår förvåning blev stor när de blev helt lyriska, det var precis så de hade tänkt sig att det skulle se ut! berättar Jimmy Frisk.


Publicerat

i

av

Etiketter: