Marie Andersson – ny KMA-ansvarig

Välkommen säger vi till Marie Andersson som sedan 22 januari är ny KMA-ansvarig på Sollebrunns Betongelement – KMA står för Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö.

Marie kommer närmast från en tjänst som kvalitetssamordnare på ett behandlingshem i Skara där hon verkat i nio år. Företaget i fråga blev uppköpt och Maries tjänst försvann – och i precis samma veva fick hon via annons syn på att Sollebrunns Betongelement sökte en liknande tjänst.

– Det passade mig perfekt och i stället för att pendla tio mil enkel väg från min bostad i Hålanda till Skara så blev det tre mil till Magra istället, vilket känns lyxigt.

Marie är 60 år och bor som sagt i Hålanda på en jordbruksfastighet tillsammans med sin sambo. Tillsammans har de två vuxna barn.

Första tiden på Sollebrunns Betongelement har gått åt till att sätta sig in i en helt ny värld och skapa sig förståelse för verksamheten.

– Det är lärorikt, spännande och intressant.

Hennes initiala uppdrag är att upprätta en verksamhetshandbok som bygger på de olika ISO-kraven – 9001 vad gäller kvalitet, 14001 för miljö och 45001 för arbetsmiljö. Den sistnämnda ersätter den gamla OHSAS 18001 och kommer i mars.

– Jag ska ta fram ett tydligt och bra verksamhetssystem som är uppbyggt enligt ISO-principerna och dessas standarder, även om vi inte kommer att certifiera oss i detta skede. Ett uppdrag som säkert kommer att ta merparten av det här året att jobba sig igenom.

Hur trivs du då på företaget?
– Jag har ju bara varit här i tre veckor än, men det verkar vara bra arbetskamrater och en god stämning. Företaget är ju välskött och vi har mycket att göra, så det ska nog bli bra när jag blir lite varm i kläderna.

Välkommen till Sollebrunns Betongelement!
– Tackar!


Publicerat

i

av

Etiketter: