Hampus – ny armerare på Sollebrunns Betong

Hampus Österberg, 22 år, är ny armerare på Sollebrunns Betong. Han började redan i april med en sexmånaders provanställning som nu övergått i en tillsvidareanställning. Något han är mycket glad för, då det är hans första ”riktiga” jobb så att säga.

– Jag gick Bygg- och anläggningsprogrammet vid Alströmergymnasiet i Alingsås och hjälpte efter studenten till att bygga lite ställningar i byggbranschen innan denna chans dök upp, säger Hampus.

Att han fick in foten där tillskriver han till viss del sin pappa Sören som jobbat på företaget i dryga 20 år. Nu pendlar de dagligen tillsammans till jobbet från hemmet i Kvarnabo. På fritiden är det film för hela slanten för Hampus.

– Jag gillar alla former av film, säger han och skrattar.

Och på jobbet trivs han som fisken i vattnet.

– Jag har tack vare min pappa och bra arbetskamrater snabbt kommit in i rutinerna och hantverket. Och på tämligen kort tid har jag lärt mig massor av nytt inom armering och gjutning, vilket är kul.


Publicerat

i

av

Etiketter: