Närproducerat!

Det kan man verkligen säga om två pågående byggprojekt i närområdet som vi på Sollebrunns Betongelement är inblandade i, varav det ena är på Noltorp i Alingsås där Alingsåshem bygger två punkthus om totalt 56 lägenheter. Det första består av ”vanliga” hyresrätter med inflyttning i oktober 2017 och det andra huset blir ett trygghetsboende, vilket beräknas vara färdigt under våren 2018. Här kan man bo både bekvämt och klimatanpassat, med närhet till såväl stadskärnan som naturen. Sollebrunns Betongelement har svarat för två kompletta betongstommar med Skanska som kund och där montaget pågår för fullt.

kvarteret-violen-hagagatan-17_5-1200x674På Hagagatan i Nossebro bygger Skanska på uppdrag av Essungabostäder en ny hyresfastighet om sex våningar som går under namnet Violen. I september 2017 ska 24 lägenheter stå klara och Sollebrunns Betongelement har levererat den kompletta stommen. Huset är ett energieffektivt Svanenmärkt hus. Det innebär bland annat att huset är byggt med material som tar hänsyn till miljö och hälsa.

20161206_141707

 


Publicerat

i

av

Etiketter: