Inspiration av Bernt Johansson

Som ett led i vår satsning på hälsa hade vi på Sollebrunns Betongelement i början av juni besök av tidigare proffscyklisten och sedermera OS-guldmedaljören Bernt Johansson.

Bernt berättade inspirerande om hur man kan lära av idrotten att sätta upp mål och motivera sig för att lyckas klara sådant som är svårt. Bernt menade att det är möjligt – men att det har ett pris eftersom det kräver hård träning eller hårt arbete.

Detta oavsett det handlar om att vinna ett OS i en stenhård uthållighetsgren som cykel, eller utbildning, ett företagande, en hobby eller rent av att bara orka med jobbet. Det finns så att säga inga genvägar till hälsa och välmående.

Bernt delade med sig av sina erfarenheter om vad vi behöver göra för att må bra – men också om hur han tänkte under sin aktiva tid för att motivera sig själv och nå sitt mål: Hur bra kan jag bli?

Han delade också med sig sina åsikter om de risker som finns i dagens samhälle vad gäller stillasittande och vad det kan få för konsekvenser.

En mycket uppskattad föreläsning som ledde till eftertanke hos många.

Bernt Johansson har sysslat med träningsrådgivning, tester, hälsoprofiler och friskvård under många år och detta har resulterat i ett genuint intresse och engagemang i det mesta som har med en hälsosam livsstil att göra. Efter sin karriär som proffscyklist har Bernt även på ”äldre dar” ägnat sig åt elitidrott i form av löpning och mountainbike för att testa och se hur långt det kan bära och ta reda på hur bra man egentligen kan bli om man tränar rätt och har rätt inställning…


Publicerat

i

av

Etiketter: