Årets byggnad i Stenungsund

Årligen delar tekniska nämnden i Stenungsund ut ett byggnadspris. Priset går till en byggherre och arkitekt som uppfört en byggnad eller anläggning, vilket med hög kvalitet i såväl utformning som utförande långsiktigt tillför samhället identitet och karaktär.

2015 tillföll detta pris Stenungsundshem (byggherre) och arkitekten Frida C Johansson, Skanska Teknik, för flerbostadshuset på Bergsvägen 49 (Kopper 2:298). Huset är ett så kallat kombohus med 32 lägenheter fördelade på åtta våningar. Till denna byggnad har Sollebrunns Betong levererat en komplett stomme med bland annat färdigmålade ytterväggar.

Motiveringen lyder:

”Byggnadspriset delas ut för en nybyggnad av ett flerbostadshus som på ett förtjänstfullt och resurseffektivt sätt har tillskapat nya bostäder och samtidigt ett riktmärke i området.”

– Det är med stor stolthet vi tar emot detta pris. Det är ett prispressat, prefabricerat hus som samtidigt har hög kvalitet, bra materialval och dessutom är Svanen-märkt, säger Ulf Lindén, vd på Stenungsundshem.

– Huset är en skyline för området, säger Thomas Danielsson, ordförande i tekniska myndighetsnämnden.

Även från Sollebrunns Betong sida är vi stolta över att ha varit delaktiga i projektet.

– Klart att det är trevligt att ha levererat samtliga betongelement till ett projekt som vinner ett sådant pris, säger Johan Ribbing som varit Sollebrunns Betongelements handläggare i projektet.


Publicerat

i

av

Etiketter: